Filtrirajte po objektu

 

Filtrirajte po mesecu

Otvoritev novega fitnesa v Dvorani Tabor

Z velikim veselje sporočamo, da je odslej v kletnih prostorih Dvorane Tabor Maribor na voljo nova oprema za fitnes, ki bo našim športnikom v pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov tudi v prihodnje.

Izvedba investicij s pomočjo sredstev Fundacije za šport se nadaljuje v letu 2018 saj se MO Maribor, ki je odštela večji del zneska za novo opremo in trenažerje v dvorani Tabor, zaveda, da ni napredka v športu, če ni dovolj visokega finančnega vložka v objekte, naprave in opremo, ki so športnikom v pomoč pri procesu treninga in vadbe, vse za čim boljši končni rezultat oz. vrhunski dosežek.

 

Z velikim veselje sporočamo, da je odslej v kletnih prostorih Dvorane Tabor Maribor na voljo nova oprema za fitnes, ki bo našim športnikom v pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov tudi v prihodnje. Ne gre namreč pozabiti, da številni odlični športniki, olimpijci, udeleženci vseh največjih svetovnih tekmovanj, prihajajo iz Maribora in da so le-ti svojo športno pot pričeli na objektih, ki se jih je MO Maribor odločila, vse po vrsti posodobiti, preurediti in s spremljajočo novo opremo in napravami narediti vrhunske, skratka najboljše za najboljše.     

 

 

Tone Knez, direktor Športnih objektov Maribor: »Tako kot si človek oz. športnik želi in teži po izboljšanju športnih dosežkov, tako smo si mi, kot upravljalci in še bolj športniki, ki trenirajo in vadijo v dvorani Tabor zaželeli, da bi končno po dobrih treh desetletjih od otvoritve in prve uradne košarkarske tekme v dvorani Tabor, dobili nov in prepotreben fitnes prostor z nujno potrebno, najsodobnejšo fitnes opremo tako za tiste vrhunske športnike in ekipe, kot tudi za tiste športnike, ki jim ni najpomembnejši rezultat, ampak druženje in pomoč ekipi, klubom in društvom pri njihovem razvoju.«

 

Nov fitnes v dvorani Tabor bo tako opremljen z olimpijskimi palicami za dvigovanje uteži, visokokvalitetne proste uteži – gumirani koluti različnih tež. Vadbene klopi, skupaj njih 6 za različne mišične skupine in jeklene naprave za izvajanje točno določenih specifičnih vaj za največje mišične skupine, skupaj 9 naprav. Sodoben fitnes bo ponudil tudi naprave za ogrevanje, vzdržljivostno vadbo oz. anaerobni trening (tekalna steza in ergometer za zgornji del telesa).  Zgoraj navedena oprema bo trenerjem v pomoč pri razvijanju in izgradnji temeljne in specialne kondicijske priprave za številne športne panoge.

 

Kaj prinese prednostna vadba v sodobnem fitnesu pa na kratko v štirih točkah;

 

1.     Možnost treninga in vadbe vseh motoričnih sposobnosti (moč, hitrost, eksplozivnost, vzdržljivost, ravnotežje, gibljivost in koordinacijo),

2.     Možnost popolne prilagoditve in priprave treninga posamezniku,

3.     Možnost popolne prilagoditve športni panogi,

4.     Možnost varne vadba pod budnim, strokovnim vodstvom tistih še neuveljavljenih športnikov do tistih vrhunskih, ki za svoj napredek potrebujejo najsodobnejše in najboljše naprave.

5.     Možnost vadbe v fitnesu, ki lahko ob primerni izbiri vaj in naprav postanejo tudi glavno orodje za rehabilitacijske, post-rehabilitacijske in preventivne vadbe. 

 

Skupna cena vseh naprav in opreme znaša 73.087,76 EUR Z DDV. Od tega je MO Maribor prispeva 70% od končnega zneska in Fundacija za šport 30%.

 

Župna dr. Andrej Fištravec je ob uradni otvoritvi dodal: »Fitnes in nova oprema bosta ponudila resnično neskončno možnost različnih oblik treningov in vadbe. Lahko rečemo, da dobivamo nov kakovostni vadbeni prostor prav tam, kjer je »šport doma« v hramu športa - v dvorani Tabor. Dejstvo je, da je fitnes odlično orodje za napredek in če ga uporabljamo pametno, vam lahko »reši« športno življenje. Veseli me, da smo v letu, ko Maribor nosi naziv Evropsko mesto športa, stopili z novo investicijo na področju športne vadbe. Verjamem, da ni zadnja.«