Filtrirajte po objektu

Filtrirajte po mesecu

Sporočilo za javnost 13. športna pomlad

V Železničarskem športnem društvu Maribor, Športnih objektih Maribor in sodelujočih društvih, klubih bomo že 13. leto zapored organizirali Festival športa in zabave - Športno pomlad, ki bo od 12. – 21. maja 2017 sproščala športno energijo vseh generacij, mladih po srcu.

SPOROČILO ZA JAVNOST

10 – DNEVNI FESTIVAL ŠPORTNA POMLAD 2017 BO ŽE
13. LETO SPROŠČAL ENERGIJO

Maribor, 10. maj 2017

Več kot 90 različnih športnih dogodkov, skoraj 30 sodelujočih klubov, približno 15.000 sodelujočih obiskovalcev - to je že slika Športne pomladi 2017.

Pripravili smo veliko aktivnosti iz različnih športnih panog - brezplačne kratke tečaje, fit predavanja, učenje osnov različnih športov ter pomerjanje na različnih rekreativnih tekmovanjih. Udeležencem Športne pomladi tako nudimo rekreativne dogodke iz sveta sabljanja, plesa, fitnesa, konjeništva, atletike, plavanja, joge, kegljanja, juda, boksa, biljarda, gimnastike, lokostrelstva, badmintona, nogometa, šaha, skupinskih vadb, japonskega mečevanja, kartanja, športnega plezanja,... Tekmovalne duše pa se bodo lahko preizkusile v tekmovanjih:

• 4. Mini Lumarjevo tekmovanje
  • zabavno tekmovanje v lokostrelstvu,
  • turnir v badmintonu za osnovnošolce in rekreativce,
  • 7. memorialni šahovski turnir Jožeta Antolinca,…

Letošnji festival bomo 12. maja otvorili z brezplačno revijo plesnih skupin v Športni dvorani Tabor, kjer se bodo predstavile plesne šole Sebastian, Natke Geržina, Rolly, Klub Kuš Ni Me, Plesno društvo Odklop in Unlimited dance studio. Zaključni dogodek Neulovljivi škrat, ki bo v nedeljo, 21. maja. 2017 od 15. ure dalje na Atletskem stadionu Poljane, bo najbolj naklonjen družinam z otroki. Ob opravljenih športnih nalogah – juda, SUPanja, zorbing nogometa, atletike, lokostrelstva, gasilstva, bodo otroci prejeli spominske diplome.

Posebno ponosni pa smo, da bomo v okviru Športne pomladi 2017, otvorili prenovljen Atletski stadion Poljane. Svečana otvoritev bo v sredo, 17. maja 2017, ob 10. uri, v nadaljevanju bo finale državnega prvenstva v atletiki za dijakinje in dijake, ob 14.30 bo rekreativni tek na 5 in 10-tisoč metrov, ob 16.30 uri bo predstavitev treningov in vadbe atletskih selekcijskih skupin, ob 19.30 pa vabimo vse rekreativce na otvoritveni promocijski tek pod lučmi.

Udeležba na aktivnostih in tečajih je brezplačna.

Celoten program dogajanj se nahaja na spletni strani www.sportnapomlad.si.

Morebitne spremembe programa se bodo objavljale na spletni strani www.sportnapomlad.si ter na Facebook strani Športna pomlad.

Za vsa vprašanja pa smo dosegljivi na info@sportnapomlad.si.

Športno pomladni pozdrav!

Aleš Antolinc