Fotogalerije:

Atletski stadion Poljane

O atletskem stadionu Poljane

Atletski stadion Poljane Maribor je bil v uporabo športnikom predan davnega leta 1977. Takrat je bil to eden izmed prvih in tudi eden najmodernejših stadionov z umetno maso v Slovenije. Prvo tekmovanje se je zgodilo še istega leta, ko je na novem objektu potekalo vojaško državno prvenstvo v atletiki. Od takrat pa vse do danes se na atletskem stadionu Poljane letno »zgodi« več kot 25 atletskih tekmovanj in okoli 30 najrazličnejših ostalih dogodkov. V zadnjih letih pa stadion vse pogosteje uporabljajo učenci in dijaki številnih osnovnih in srednjih šol iz Maribora in bližnje okolice, ki prirejajo najrazličnejše šolska in med-razredna tekmovanja, testiranja za športno - vzgojni karton in ostale dogodke. Na njem vsako leto gostimo otroke mariborskih vrtcev ob njihovih prireditvah in aktivnostih. Mednarodna atletska tekmovanja so v Mariboru stalnica zadnjih 20 let vse od osamosvojitve Slovenije. Prav tako mnogi športniki v času od meseca maja pa vse do meseca oktobra »Poljane« koristijo za bazične priprave v svojih športih panogah. Skratka atletski stadion je zaseden od jutra, ko na njem dijaki in učenci le-tega koristijo za izvajanje rednega učnega procesa, pa vse do večera, ko na njem proces vadbe in treninga opravljajo člani atletskih društev kluba AK Poljane in AD Štajerske.

Atletski stadion Poljane je zaradi svoje umestitve v prostor, lege vzhod - zahod, ob ugodnih vremenskih pogojih raj za atlete, saj »dopušča« vrhunske rezultate svetovnih vrednosti. Na njem so v zadnjih letih tekmovali svetovni prvaki, nosilci kolajn z olimpijskih iger, udeleženci svetovnih in evropskih prvenstev. Poleg tega pa je izbrana umetna mase Polytan tista, ki ob dobrih vremenskih pogojih omogoča vrhunske dosežke primerljive s tistimi na največjih mitingih. Atleti na atletskem stadionu Poljane v Mariboru izredno radi tekmujejo in dokaz, da je temu res tako so vsakoletni Mednarodni atletski mitingi katerih se udeležijo vsi najboljši slovenski atleti in številni atleti iz Evrope in ostalih celin, ki se v poletnih mesecih selijo po Evropi in tekmujejo na največjih mitingih.

Atletski stadion Poljane je na voljo tudi rekreativcem v poznih večernih urah, ko si le ta vsaj za nekaj ur predahne.

Reference:

Atletski stadion Poljane ima certifikat Mednarodne atletske federacije IAAF za organizacijo največjih tekmovanj. Prav zaradi tega je stadion Poljane že gostil največja tekmovanja;

- Državno prvenstvo Slovenije za člane in članice.
- Atletski pokal Slovenije za člane in članice.
- Evropski pokal Slovenije v mnogoboju za člane in članice (skupina B)
- Mednarodni atletski mitinga za člane in članice  

Telefonska številka:

Informacije: 041 262 300 ali  041 731 666

Lokacija:

Engelsova ulica 6

2000 Maribor